Fashion warehousing

Europees distributiecentrum

Met onze strategisch gelegen, hoogmoderne warehouses in Helmond, Culemborg en Alphen aan den Rijn kunnen wij uw Europees of regionaal distributiecentrum zijn. Onze warehouses hebben een gezamenlijke capaciteit van 100.000 m² voor de opslag van hangende en liggende kleding, schoenen en accessoires. Onze medewerkers behandelen uw goederen met de grootste zorg, efficiëntie en discipline.

Inzicht in uw voorraad

Wij kunnen ons warehouse management systeem koppelen met uw eigen systemen, zodat u altijd realtime inzicht heeft in uw actuele voorraad. De voorraadinformatie voor ieder saleskanaal is nauwkeurig en altijd beschikbaar. Dit is essentieel voor uw omnichannel verkoop. 

Controle en reconditionering

Na aankomst van uw goederen in ons magazijn voeren wij controles uit. We tellen de kledingstukken en controleren of ze in goede staat zijn. Afwijkingen in kwaliteit of kwantiteit koppelen wij direct aan u terug, waarna wij de voorraadstatus in onze systemen actualiseren. Vanzelfsprekend leveren wij uw kleding in perfecte staat af bij de detaillist of consument. Met de juiste apparatuur kunnen wij kleding stomen, vlek- en kreukvrij maken. We voeren lichte herstelwerkzaamheden uit, brengen uw labels en prijskaartjes aan en verzorgen andere klantspecifieke werkzaamheden. De naadloze integratie van reconditionering in onze processen zorgt voor snelheid en efficiëntie.

Cb Fashion 20160411 50

Efficiënte opslag

Onze warehouses zijn uitgerust met moderne IT-systemen. Orderpickers worden vanuit ons warehouse management systeem naar de pick-locaties gestuurd, waar ze met barcodescanning een feilloze pick-performance realiseren. Als klant ontvangt u automatisch de data van verwerkte pick-opdrachten. De informatie-uitwisseling tussen uw systemen en die van ons kan op diverse manieren worden ingericht. Dit kan via bestanden, maar ook realtime via webservices. De actuele voorraad is daarmee snel beschikbaar, bijvoorbeeld voor uw webshop.

Extra services

Uw goederen worden na het pick-proces gecontroleerd en zorgvuldig verpakt zodat ze zonder kreuk en transportschade uw klant bereiken. Hangende kleding krijgt een unitab en indien nodig een extra sethoes om de kans op schade tijdens het transport te minimaliseren. We verzorgen ook het om- of opbeugelen en het bevestigen van labels, stickers en prijskaartjes. Liggende kleding wordt verpakt in hoogkwalitatieve dozen met extra protectieplaatjes en veiligheidsbanden. Op die manier verlaat uw kleding in optimale staat ons magazijn!

Retourafhandeling

Het afhandelen van uw retourstromen is bij CB Fashion in professionele handen – van commerciële retouren tot eindeseizoens-retouren. Dagelijks ontvangen wij grote hoeveelheden geretourneerde artikelen. Wij controleren de conditie en volledigheid van de retourzending. Nadat we de kledingstukken weer verkoopklaar hebben gemaakt, leggen we ze op voorraad. Dit hele proces kunnen wij op maat en op grote schaal voor u inrichten.